OVER RIFITOURS |

RifiTours is gespecialiseerd in het organiseren van avontuurlijke en culturele rondreizen voor groepen en individuele reizigers naar het noorden van Marokko:
het Rifgebied, in de Berberse Taal A-RIF genoemd.

Rifi betekent in het Marokkaans-Arabisch: Rifijn (Rifbewoner). Een Berber heet in het Berbers ‘Amazigh‘. Als ons logo zie je de vlag in de Berber-kleuren: blauw, groen en geel, met daarin het Amazigh-teken: AZUL, wat: HALLO betekent.

Wat maakt ons bijzonder?
Wij bieden een unieke kans om een gebied te verkennen dat nog nauwelijks bekend is en niet door massatoerisme is betreden. Daarmee zijn wij de enige reisagent die in het gehele Rifgebied rondreizen organiseert. We bieden de beste service die voor een reis nodig mocht zijn en tegen de best mogelijke tarieven. RifiTours biedt volledig verzorgde rondreizen, trektochten, excursies en reizen op maat. Alle praktische zaken van je reis worden geregeld, zodat je optimaal kunt genieten van je vakantie en van dit mooie land. Als geen van onze reisprogramma’s biedt wat je zoekt, maak dan kenbaar wat je graag wil en wij zullen een bijzondere reis voor je samenstellen, speciaal afgestemd op jouw wensen. Als je een actieve vakantie wilt met veel natuurschoon of geïnteresseerd bent in de geschiedenis en cultuur van het land en daarnaast ook wilt ontspannen en van de zon genieten…, in de Rif kan het.

Ons doel
Wij willen onze gasten een ontspannende, maar ook spannende avontuurlijke vakantie in Marokko bieden. Ons team biedt de kans om het noorden van Marokko te verkennen en ander Marokko te leren kennen! Wij kennen de taal, de cultuur en de geschiedenis van het gebied en willen dit graag tijdens onze reizen met onze gasten delen. RifiTours heeft ervaren en getrainde gidsen en begeleiders in dienst, die hun best doen om jouw tocht tot een onvergetelijke ervaring te maken.

Achter de schermen
Na zijn studie over het Midden-Oosten, is Amar gaan werken als reisbegeleider bij een aantal Nederlandse reisorganisaties. In die hoedanigheid heeft hij meermalen in Marokko rondgereisd, maar ook in andere Arabische landen als Tunesië, Egypte, Syrië, Jordanië en Jemen. Gedurende zijn reizen heeft hij de wensen van menig cultureel en avontuurlijk ingestelde reiziger goed leren kennen. Zo heeft hij zijn uitgebreide kennis en ervaring kunnen toepassen bij de samenstelling van de reisprogramma’s die RifiTours aanbiedt. Ook in het noorden van Marokko heeft hij vaak rondgereisd en goede contacten gelegd met de lokale bevolking en de beste reisroutes en programma’s opgezet. Het noorden van Marokko is de streek waar zijn roots liggen, waardoor hij het gebied goed kent en de gebruiken en gewoonten van de Rifijnen beter begrijpt, wat rondreizen in dit gebied met mensen van buitenaf ten goede komt.

Over-Rifitours1 Over-Rifitours2 CONTACT2 Over-Rifitours4