BEZOEK DE RIF |

Nu het erg onrustig is in het Midden-Oosten, is Marokko bij uitstek het vakantieland voor elke reiziger. Het koninkrijk van Marokko is, door de hervormingen van de laatste jaren, één van de weinig stabiele en veilige landen van de Arabische wereld.

Daarom heeft Marokko niet te lijden onder teruglopend toerisme. Integendeel het toerisme neemt er steeds toe, en de Marokkaanse overheid stimuleert tegenwoordig het toerisme juist in het noorden van het land. Echter, deze streek is nog grotendeels onontdekt en de schoonheid van de natuur van dit bergachtige gebied aan de Middellandse Zee is nog altijd een goed bewaard geheim. Maar niets staat rondreizen in deze streek nu in de weg, met zijn prachtige mediterrane kustlijn en bergachtige binnenland, waar het beeld van de witte stadjes aan de Middellandse Zee doet denken aan de Moorse steden in Zuid-Spanje en Portugal.

De laatste jaren is in het Rifgebied, na talrijke bezoeken van de huidige koning Mohamed VI, de infrastructuur enorm verbeterd. Niet alleen zijn er nieuwe wegen bijgebouwd, maar ook luxe hotels. Er zijn verschillende internationale luchthavens, bijv. in Al-Hoceima, Nador, Tetouan, Fes en Tanger. Helaas zijn er maar weinig reisorganisaties die rondreizen naar deze streek aanbieden, waardoor menig reiziger naar Marokko heel wat mis loopt aan toegevoegd reisgenot. Gelukkig komt daar steeds meer verandering in. Ook voor gedreven Marokko-reizigers is dit een uitstekende kans voor uitbreiding van hun reiservaring door een ander Marokko.

 

Rif1 Rif2 Rif3 Rif4