Trekking Chaouen 9 dagen

Trekking Chaouen – Nationaal Park Talassemtane
van Tanger – Chaouen – Oued Laou

Prijs: € 940, – per persoon (vliegticket inbegrepen)
Vertrek 2018: van februari tot november
Wanneer u al met een groep van 4 of meer personen bent kunt u reserveren voor elke gewenste datum!

Dag 1: Madrid – Tanger – Jebala
Aankomst op het vliegveld of de haven van Tanger, opgehaald door een lid van onze organisatie. Transfer per minibus (2 uur) naar de Jbala-stad Chefchaouen. Bezoek aan het L’Uta Hammam-plein en de Kasbah gebouwd in 1472. Hotelaccommodatie; Vrije middag.

Dag 2: Chefchaouen
Na het ontbijt, korte informatieve bijeenkomst over de trekking. Bezoek aan de Andalusisch uitziende stad Chefchaouen, gesticht in 1471. We zullen door de middeleeuwse medina rondlopen; een bezoek brengen aan de wijken Souika en Rif el Andalous, evenals de omgeving van de eeuwenoude bron ‘Ras el Ma’. Rest van de dag vrij te besteden.

Dag 3: Chefchaouen – Affaska (7H)
Vandaag starten we de trekking vanuit Chaouen. We lopen omhoog de Tisemlale vallei op en bereiken de bergpas van Shija Tell (2140m). Na een maaltijd (pic-nic) op de heuvel tussen de inheemse bomen van de regio, dennen en zilverspar, trekken we verder langs het dorpje Azilane naar Affaska, waar we in een Gite d’etape verblijven. ‘S Avonds op het terras genieten we van een traditionele couscous met uitzicht op de vallei.

Dag 4: Affaska – Amazzar – Akchour (6 uur)
Na een traditioneel berber ontbijt, dalen we af door de vallei naar het dorp Imizzar, waar we de Farda-rivier zullen oversteken. Vanaf nu zal het pad evenwijdig aan de rivierkloof lopen, waardoor het mogelijk is om inheemse Berber-apen van de regio te zien. Uiteindelijk komen we aan bij het kleine waterreservoir van Akchour, waar we in een gîte zullen verblijven. Picknick lunch onderweg. Accommodatie en diner in een gîte (Auberge).)

Dag 5: Akchour – Kelaa rivier waterval – Akchour (5 uur)
Vanuit de gite in Akchour gaan we de Kelaa-rivier op naar zijn ongelooflijke waterval van 40 meter, waar we een bad kunnen nemen. In de middag nemen we het pad langs de kloof van de rivier de Farda richting de “Pont du Dieu” (brug van natuurlijke rots op 60 m). Vanaf hier keren we terug naar Akchour. Picknick lunch tijdens de trekking. Accommodatie en diner in Akchour.

Dag 6: Akchour – Talambote – Beni Maala (6 uur)
Vanuit Akchour lopen we naar boven richting Talembote om een ​​looptocht door het agrarisch gebied te maken tussen de dorpen Tajiniarte, Tamsasnounte. Uiteindelijk lopen we het dorp Beni Maala binnen. Picknick lunch tijdens de trip. Accommodatie en diner in een gîte in Beni Maala.

Dag 7: Forrest of Achacha – Oued Laou (4 uur)
Op deze laatste dag dalen we rustig af door het bos van Achacha vol met eikenbomen en met uitzicht op de rivier Lau en zijn tarwe- en maïsteelt. Na een prachtige wandeltocht bereiken we uiteindelijk, na het oversteken van de rivier, het mediterrane dorp Oued Laou. Hier kunt u ontspannen en genieten van de zonsondergang aan de kust en het mediterrane strand. Picknick lunch tijdens de trekking. Accommodatie in een eenvoudig hotel in Oued Laou. Vrije middag.

Dag 8: Oued Laou – Tanger
Ontbijt in het hotel. Vrije ochtend in Oued Laou.
Middag, transfer naar Tanger (2 uur), hotelaccommodatie. Rest van de dag vrije tijd in Tanger.

Dag 9: Tanger – Terugvlucht
Ontbijt in het hotel en transfer naar de luchthaven of haven van Tanger op het afgesproken tijdstip. Vertrek, einde van onze diensten.