Trekking Rif 8 dagen

Trekking in de RIF 8 dagen
Ait Ouaryaghel – National Park Al-Hoceima
Trekking Rifgebergte and National Park Al Hoceima;
Vanaf Nador – Al-Hoceima – Nador

* Prijs: vanaf € 995,- per persoon (Incl. vliegticket retour)
* Vertrek 2018: Vanaf februari – ~  2018
– Vormt u een eigen groep van 4 personen of meer?
  -> dan kunt u op elk gewenste datum vertrekken!

Dag 1: Aankomst Nador – Al Hoceima
Aankomst op de luchthaven van het Spaanse Mellia of Nador, Transfer per minibus naar de stad Nador: Rondrit naar de Corniche. Na een kopje munt-thee, gaat de reis door via Temsamane naar Al Hoceima: Hotelovernachting in Villa Florido aan het Plaza del Rif (oud centrum).

Dag 2: Al Hoceima stad
Rondrit naar de vissershaven, de yachthaven en de Corniche;
Vrije dag in de stad: bezoek aan de markt of het museum;
Bezoek Souk of het strand / duik in de blauwe Middellandse Zee.

Dag 3: Trekking (6 uur) Ouad Ghiss
Transfer (minibus: 30 km) naar het centrum van Ait Abdellah; Trekking door berg & dal: het Rifgebergte, langs Berber-dorpen, de vallei van Ouad Ghiss, en de Tgount-berg (1800 m), genietend van het natuurlandschap met panoramisch uitzicht. Slapen buiten (onder de sterrenhemel) in de buurt van Berberhuis.

Dag 4: Trekking (8 uur) Beni Abdellah naar Nationaal Park Al Hoceima – Adouz
Trekking door heuvels en valleien langs het dorp Had Rouadi (20 km), naar Gîte Casa Rural Adouz (berber-pension), hoog in het midden van het bosrijke deel van het nationale park d’Al-hoceima.

Dag 5: Trekking (7 uur) Nationaal Park: Tikkit
Trekking door het Nationaal Park Alhoceima: Tikkit – Adouz. Verkennen van de Middellandse Zeekust vanaf het berglandschap met panoramisch uitzicht. Ontmoeting met de lokale vissersbevolking. Afdaling van de kliffen afwaarts naar het idyllische strand Tikkit. Daarna lopen we terug naar de gîte Adouz waar we slapen.

Dag 6: Trekking (7 uur) Nationaal Park: Bades – Torres – Jnanate (17 km)
Transfer (minibus: 1 uur) met minibus naar Beni Boufrah.
Looptocht naar de historische plaatsen langs de Middellandse Zeekust: het gerestaureerde fort van Torres de Alcalá en door de bosrijke bergen naar de ruïnes van de oude Riffijnse stad Bades, tegenover het Spaanse eiland Bades: Penòn de Velez de la Gomera. Prachtig berglandschap met panoramische vergezichten. Slapen in Gîte Jnanate (Berberhuis).

Dag 7: Al-Hoceima
In de ochtend, transfer naar Al Hoceima (1 uur). Vrije dag in de stad om bij te komen van alle indrukken; uitrusten of een duik nemen in de Middellandse Zee.

Dag 8: Stad van Nador / Mellia
Ochtend: Een rit  met de minibus langs de kust van Temsamane, met een prachtig uitzicht. Voor de stad Nador brengen we bezoek aan de berg “Gourougo” met panoramisch uitzicht, hoog over de stad Nador. (Optioneel: een bezoek aan de corniche, de boulevard en de plaatselijke winkelcentra in Nador).
Terugkeer vanaf Nador of / Mellia (Spaans).